Recepten – MC de Linde – Kerkrade

Passie, emotie en leven

MC de Linde - Lindenhof 1 - 6463 GL Kerkrade - 

Recepten

Het is mogelijk om dagelijks, 24 uur per dag, herhaalrecepten te bestellen via de het patientenportaal. Hiervoor kunt u aanmelden via de website van de praktijk. Recepten kunt u dan zelf online verlengen en de volgende dag na 15.00u kunt u de medicijnen ophalen bij uw eigen apotheek.

Ook hebben wij nog de receptenlijn. telefoonnummer 045-5351491. Dagelijks wordt de receptenlijn afgeluisterd en worden de ingesproken recepten doorgegeven aan de apotheek. U kunt dan de dag erna, na  15.00 uur uw medicijnen in uw eigen apotheek afhalen. Het is mogelijk uw recepten te laten bezorgen, vermeld dit er wel altijd duidelijk bij om misverstanden te voorkomen.

Als u de receptenlijn belt,  hoort u een tekst met het verzoek duidelijk in te spreken: uw naam, geboortedatum en adres. Wat betreft uw medicamenten: vermeldt de naam hiervan, de sterkte, de dosering en het aantal. Vermeldt tenslotte ook nog uw apotheek.

Uiteraard kunt u ook via de praktijklijn of aan de balie recepten laten verlengen. Echter heeft u via de receptenlijn weinig of geen kans op een bezette lijn. Wij vragen u vriendelijk, bij het verlengen van recepten de receptenlijn te gebruiken, op deze manier wordt de praktijklijn niet overbelast.

Sinds kort is het ook mogelijk herhaalrecepten te deponeren in de daarvoor bestemde brievenbussen die ophangen bij de ingang van de praktijk.

Zo kunt u uw herhaalrecepten deponeren:

  • Let goed op dat u uw recept(en) ingooit in de brievenbus van uw huisarts.
  • Doosje ( plat gevouwen ) met naam-etiket of,
  • Een lijstje met uw gewenste herhaalrecept(en) met ook hierbij uw naam en geboorte datum duidelijk vermeld

Bij het gebruik maken van de receptenbus gelden de volgende regels: herhaalrecepten die vóór 12 uur in de receptenbus worden gegooid kunnen de dag erna, na 15:00 uur worden opgehaald in uw apotheek. Alle recepten die na 12 uur worden ingegooid zijn niet de dag erna op te halen maar pas over 2 dagen. In geval van nood is er meestal iets te regelen.

In het centrum zelf hebben we de beschikking over een apotheek:

Apotheek Medisch Centrum de Linde
Lindenhof 1
6463 GL Kerkrade
telefoonnummer: 045-5466166

De onderstaande apotheken bevinden zich in de buurt van de praktijk:

Apotheek Eygelshoven:
Laurastraat 2-6
telefoonnummer: 045-5353434

Apotheek MC Wijngracht:
Wijngracht 49
telefoonnummer:  5355281

Apotheek Medisch Centrum Kruisstraat:
Kruisstraat 39
Telefoonnummer: 045-5679180