Praktijkondersteuners – MC de Linde – Kerkrade

Passie, emotie en leven

MC de Linde - Lindenhof 1 - 6463 GL Kerkrade - Tel:045 546 61 61

Praktijkondersteuners

Binnen de huisartsenzorg wordt ook gewerkt met praktijkondersteuners. De praktijkondersteuners zijn medewerkers met een HBO-opleiding Praktijkondersteuning. Zij begeleiden, in nauwe samenwerking met de huisarts, patiënten met bepaalde chronische aandoeningen, zoals diabetes, longziekten en verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Ook geven zij adviezen voor een gezondere leefstijl en begeleiden ze patiënten die willen stoppen met roken.

Onze praktijkondersteuners:

Dana Koning, werkzaam op woensdag de gehele dag en vrijdag middag. Zij begeleidt de patiënten die tabletten of insuline gebruiken bij diabetes mellitus. Tevens begeleidt zij patiënten met hart en vaatziekten.

Kelly Olischlager, werkzaam op maandag, woensdag. Zij begeleidt de patiënten die tabletten of insuline gebruiken bij diabetes mellitus en patiënten met hart en vaatziekten.

Amber Beltman, werkzaam op dinsdag, woensdag en vrijdag. Zij begeleid patiënten met COPD/Astma en Hart en vaatziekten of een risico hierop. Tevens kunt u bij haar terecht voor begeleiding als u wilt stoppen met roken.

Petra Keulen, werkzaam op woensdag, donderdag en vrijdag. Zij begeleidt de patiënten (ouder dan 75 jaar) m.b.t. ouderenzorg. Zij kan u adviseren in zaken die niet meer zo goed gaan door het ouder worden. Denk hierbij aan slechter lopen en uitzoeken van medicijn gebruik. Zij kan u tips geven om op een prettige manier zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren.

Anouk Tillmans, GGZ psychologe, werkzaam op maandag en donderdag. Zij begeleidt patiënten met psychosociale problemen.

Henna Toppenberg, GGZ kind & jeugd psychologe. Zij begeleidt ook volwassenen en is werkzaam op maandagochtend, dinsdag en vrijdag. Zij begeleidt met name kinderen en jongvolwassenen tot 23 jaar met psychosociale problemen. Tevens heeft zij ook volwassenen in begeleiding.