Medewerkers – MC de Linde – Kerkrade

Passie, emotie en leven

MC de Linde - Lindenhof 1 - 6463 GL Kerkrade - 

Medewerkers

De Lindenhof (Hanssen)

Huisartsen praktijk De Lindenhof (Hanssen) is sinds kort een maatschap bestaande uit drs. C Hanssen en drs. T. Hanssen. De praktijk is gevestigd in medisch centrum de Linde te Kerkrade.  Het vaste team bestaat uit 4 assistentes, 5 praktijk ondersteuners en een praktijkmanager.

In de praktijk zijn 4 doktersassistentes werkzaam. Alle assistentes zijn gediplomeerd en hebben dus scholing gehad om goed te kunnen triageren. Dit betekent dat zij uw klachten beoordelen en hoe gehandeld moet worden.  Dit houdt in dat de assistente nagaat of er een consult vandaag, over enkele dagen of zelfs een spoed consult/visite gepland dient te worden. Om dit goed te kunnen inschatten kan het dus nodig zijn dat de assistente aanvullende informatie vraagt. Dit is alleen bedoeld om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Daarnaast kunnen zij u vaak al een goed advies geven.

Verder verrichten zij allerlei medisch-technische handelingen tijdens het assistente spreekuur. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een hartfilmpje, het aanstippen van wratjes, het meten van uw bloeddruk etc.  Naast het assistente spreekuur is er ook het CVRM-spreekuur. Dit is bedoeld voor patiënten die bekend zijn met bijvoorbeeld verhoogde bloeddruk, verhoogde cholesterol waardes of patiënten die familiair belast zijn met b.v. hart en vaat ziekte. Het spreekuur wordt gedaan door de assistente. Voorafgaand aan deze afspraak wordt er bloed geprikt, deze uitslag wordt tijdens het consult met u besproken. Verder wordt de bloeddruk gemeten en indien nodig wordt een hartfilmpje gemaakt.

Naam assistente  Aanwezig op
M. Holzken Maandag, woensdag ochtend en donderdag
W. Essers Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
M. Jagers Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

 

Verder werken we in de praktijk met verschillende praktijkondersteuners. De praktijkondersteuners begeleiden u bij chronische ziekten  of bij psychische problemen.  Een praktijkondersteuner werkt onder supervisie van de huisartsen en overlegd indien noodzakelijk.

 

Praktijkondersteuner: Aanwezig op: Soort werkgebied:
V. Dautzenberg Dinsdag en donderdag middag Diabetes Mellitus en CVRM
M. Eijk Donderdag Geestelijke gezondheidszorg
E. Minis Maandag- Dinsdagochtend Ouderenzorg/ CVRM/DM
B. Elhebri Maandag en Woensdag Diabetes Mellitus , Astma/COPD, stoppen met roken
K. Raaijmakers Donderdag Geestelijke gezondheidszorg Jeugd
S. Hoogmans Dinsdag en woensdagochtend Geestelijke gezondheidszorg